Technet personeel

Werkmaatschappij oprichten en de voordelen die dit kan bieden

Geplaatst op

Het is een gegeven dat jij als ondernemer alleen de beste mensen in dienst wilt nemen. In de meeste gevallen valt het nog niet mee om deze mensen te vinden. Ondertussen kun je echter wel al aan de slag gaan met een rechtsvorm als het gaat om jouw onderneming. Een werkmaatschappij oprichten kan een prima mogelijkheid zijn. We vertellen hier over de voordelen van een werkmaatschappij oprichten.

Zeer verstandig om een werkmaatschappij op te richten

Heb je een BV, dan wordt die gebruikt voor het onderbrengen van de bedrijfsactiviteiten van de onderneming., Je kunt de financiële risico’s beperken. In dat geval richt je een tweede BV op die de aandelen van de werkmaatschappij in het bezit heeft: de holding. Alleen om deze reden is het al verstandig om te kiezen voor werkmaatschappij oprichten.

Financiële middelen veiligstellen als er sprake is van een faillissement

Kies je voor een werkmaatschappij oprichten, dan fungeert de holding in deze holdingstructuur als de moedermaatschappij en de werkmaatschappij weer als dochtermaatschappij. Kies je voor werkmaatschappij oprichten, dan kun jij jouw goederen en financiële middelen veiligstellen mocht er bijvoorbeeld sprake zijn van een faillissement. 

Een werkmaatschappij oprichten heeft de nodige voordelen

Een werkmaatschappij oprichten heeft de nodige voordelen. Zo kun je geld dat je verdient met de werkmaatschappij belastingvrij uitkeren naar de holding wanneer er sprake is van winst. Ook is het zo dat het geld dat je uitkeert aan de holding buiten het bereik blijft van de schuldeisers als sprake is van een faillissement van de werkmaatschappij. Ook is het zo dat onroerend goed dat op naam staat van de holding geen risico loopt als de werkmaatschappij in staat van faillissement verkeert.

Winsten en verliezen kunnen zo binnen de BV’s prima verrekend worden

Een werkmaatschappij oprichten biedt nog een voordeel. Een onderneming met een holdingstructuur is namelijk veel gemakkelijker van de hand te doen als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een BV. Verder is het zo dat binnen een werkmaatschappij de BV’s een fiscale eenheid kunnen vormen. Op die manier kunnen winsten en verliezen onderling altijd verrekend worden.

Gerelateerde berichten

Cryptovaluta voor dummies

Ben je nieuwsgierig naar de opwindende wereld van cryptovaluta, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we nemen je mee op een reis door de...

Lees meer

Tips voor het plaatsen van je nieuwe openhaard

Heb je altijd al een openhaard willen aanschaffen om je huis te voorzien van extra warmte en de aankleding van je interieur wat gezelliger op te...

Lees meer

Over ons

Neem onze blogs door. Je gaat er veel aan hebben als het gaat over het inzicht verwerven in de technische wereld.

Contactgegevens

Via info @ technetpersoneel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden