Technet personeel

Wat doe je in de procesindustrie?

Geplaatst op

In Nederland vinden we vele bedrijven die zich bezighouden met de procesindustrie. Wanneer je het leuk vindt om in de techniek te gaan werken, dan kan het best wel interessant zijn om eens erachter te komen wat precies de procesindustrie inhoudt. 

Zoek eens op vacatures procesindustrie, dan kom je een heleboel te weten. We willen het jou graag gemakkelijk maken door in deze tekst de nodige aandacht te besteden aan de procesindustrie.

Wat is de procesindustrie?

In Nederland gebruiken we allerlei zaken tijdens het dagelijks leven, denk bijvoorbeeld aan medicijnen, maar energie en voedsel. Dit zijn allemaal zaken die binnen de procesindustrie worden geproduceerd of mogelijk gemaakt. Je kunt niet zeggen dat er een specifiek proces is dat gehanteerd wordt binnen de procesindustrie, dit heeft namelijk te maken met het feit dat alle verschillende diensten en producten nogal van elkaar kunnen verschillen. 

Wat zijn de overeenkomsten?

Natuurlijk zijn er wel overeenkomsten te noemen tussen de verschillende productieprocessen. In de eerste plaats kunnen we zeggen dat er veel gebruik wordt gemaakt van machines om op een geautomatiseerde wijze producten samen te stellen. Het eindproduct dat in fabrieken gemaakt wordt, belandt uiteindelijk bij de consument in de kast.

De gebruikte technieken zijn natuurlijk op basis van de huidige technologische ontwikkeling gerealiseerd. Je kunt dus een opleiding doen om deze technieken te doorgronden en uiteindelijk werkzaam te worden in de technische sector.

Takken van de procesindustrie

Je kunt een duidelijke indeling maken van de procesindustrie en deze in verschillende takken uiteenzetten, je moet dan denken aan de volgende takken:

Papier- en kartonindustrie 

Levensmiddelenindustrie 

Chemische industrie 

Farmaceutische industrie 

Zuivelindustrie 

De functies die je zou kunnen vervullen in de procesindustrie zijn: 

Productiemedewerker

Teamleider

Productiemanager

Monteur storing 

Monteur onderhoud 

Natuurlijk zijn er nog tal van andere functies te vervullen. Wil je meer weten over het werken in de procesindustrie? Kijk dan eens op nl-techniek.nl

Gerelateerde berichten

Cryptovaluta voor dummies

Ben je nieuwsgierig naar de opwindende wereld van cryptovaluta, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we nemen je mee op een reis door de...

Lees meer

Tips voor het plaatsen van je nieuwe openhaard

Heb je altijd al een openhaard willen aanschaffen om je huis te voorzien van extra warmte en de aankleding van je interieur wat gezelliger op te...

Lees meer

Over ons

Neem onze blogs door. Je gaat er veel aan hebben als het gaat over het inzicht verwerven in de technische wereld.

Contactgegevens

Via info @ technetpersoneel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden