Technet personeel

Waarom outplacement aanbieden?

Geplaatst op

Als je een reorganisatie hebt binnen jouw bedrijf, dan is het geen slecht idee om outplacement aan te bieden. Door middel van outplacement help je een medewerker aan een nieuwe baan. Met een outplacementtraject wordt de medewerker namelijk op weg geholpen. Een outplacementtraject is iets waar een werknemer veel profijt van heeft. Het is voor iemand natuurlijk ontzettend schrikken als die persoon plotseling zonder baan komt te zitten. Door middel van outplacement neem je die schrik enigszins weg. Toch heeft outplacement ook voordelen voor jou als ondernemer. De reputatie van je bedrijf blijft bijvoorbeeld beter.

Wat kost outplacement?

De kosten van outplacement zijn afhankelijk van aan welke organisatie je dit uitbesteedt. Als werkgever zul je de kosten voor outplacement moeten betalen. Het is dus niet zo dat de werknemer dit moet betalen. Het is geen slecht idee om eens naar de kosten te informeren. Over het algemeen is outplacement zeker de moeite waard. Om te beginnen natuurlijk omdat het bedrijf zo een betere reputatie behoudt, maar ook omdat het een beter gevoel geeft. Ook als ondernemer zit je er niet op te wachten om iemand te ontslaan. Het is dan ook fijn als iemand door middel van outplacement snel weer aan de slag kan. 

Welke voordelen heeft outplacement voor de werknemer?

Vooral voor een werknemer heeft outplacement uiteraard veel voordelen. De werknemer wordt uitstekend geholpen om een nieuwe baan te vinden. Bovendien weet een werknemer bij een outplacementtraject ook vrij zeker dat hij of zij een positieve referentie krijgt. Aan het eind van het traject heeft de werknemer meestal dus weer een nieuwe baan. Zo voelen zowel oude werkgever als werknemer zich goed bij de manier waarop bedrijf en werknemer uit elkaar zijn gegaan.

Wanneer je niet anders kunt

Moet je personeel ontslaan vanwege een reorganisatie, maar vind je het ook allesbehalve leuk dat je mensen moet laten gaan? Dan is het geen slecht idee om voor outplacement te kiezen. Zo hoef jij je niet schuldig te voelen en heb je alles gedaan wat je kunt doen. Dat is ook iets waar je werknemers je waarschijnlijk zeer dankbaar voor zullen zijn.

Gerelateerde berichten

Cryptovaluta voor dummies

Ben je nieuwsgierig naar de opwindende wereld van cryptovaluta, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we nemen je mee op een reis door de...

Lees meer

Tips voor het plaatsen van je nieuwe openhaard

Heb je altijd al een openhaard willen aanschaffen om je huis te voorzien van extra warmte en de aankleding van je interieur wat gezelliger op te...

Lees meer

Over ons

Neem onze blogs door. Je gaat er veel aan hebben als het gaat over het inzicht verwerven in de technische wereld.

Contactgegevens

Via info @ technetpersoneel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden