Verschil werving en selectiebureau en ...

Hieronder het verschil tussen een werving en selectiebureau, uitzendbureau, detacheringsbureau en payroll bureau uitgelegd.

Werving en selectiebureau

Een werving en selectiebureau verzorgt alleen de werving en selectie (zoals de naam al zegt). De werknemer die wordt geworven en geselecteerd komt gewoon in dienst de opdrachtgever (het bedrijf waarvoor de werkzaamheden moeten worden verricht). Een werving en selectiebureau treedt dus alleen op als bemiddelaar. Het zoekt de juiste kandidaat voor een bedrijf en vraagt daar vaak een éénmalig bedrag voor. Daarna is de taak van het werving en selectiebureau klaar. TechNet technisch personeel is een voorbeeld van een werving en selectiebureau.

Detacheringsbureau

Een detacheringsbureau voert dezelfde werkzaamheden uit als een werving en selectiebureau. Het verschil is dat de werknemer niet in dienst van het bedrijf komt waarvoor de werkzaamheden moeten worden verricht. De werknemer komt in dienst van het detacheringsbureau. Het verschil voor de werknemer is dat hij/zij andere arbeidsvoorwaarden kan hebben dan de "collega's" waar hij/zij mee samenwerkt. Het detacheringsbureau kan je als werknemer ook ieder moment bij een ander bedrijf plaatsen. Het grote verschil zit hem dus in de arbeidsvoorwaarden en de zekerheid om bij hetzelfde bedrijf te blijven werken. Een voorbeeld van een detacheringsbureau is Brunel.

Uitzendbureau

Een uitzendbureau lijkt veel op een detacheringsbureau. Het grote verschil is echter dat een werknemer geen officiële arbeidsrelatie met een uitzendbureau heeft (dit is wel het geval bij een detacheringsbureau). Bij een officiële arbeidsrelatie horen rechten en plichten. Daardoor heeft een werknemer bij een uitzendbureau geen contract en kan daardoor bijvoorbeeld elk moment op straat worden gezet. Hij heeft geen recht op een bepaald aantal uren per week/maand/jaar. Bij een detacheringsbureau is dat wel het geval. Een voorbeeld van een uitzendbureau is Randstad

Payroll bureau

Een payroll bureau is eigenlijk precies het tegenovergestelde van een werving en selectiebureau. Eigenlijk is er alleen maar verschil. Een payroll bureau verzorgt namelijk geen werving en selectie, dat is het grote verschil. Het bedrijf moet dus zelf voor de werknemer zorgen. Na het werven van de juiste werknemer(s) neemt het payroll bureau de werknemer(s) in dienst. De werknemer is dus niet in dienst bij het bedrijf waarvoor de werkzaamheden worden verricht. Het doel van een payroll bureau is om bedrijven zoveel mogelijk administratie uit handen te nemen. Het verschil met een werving en selectiebureau is dat het werving en selectiebureau juist geen administratie uit handen neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: vul het juiste getal in *