Vacatureteksten

Tips voor wervende teksten

Vacatureteksten verschillen nogal eens. Heeft u wel eens een vacaturetekst gelezen dat u dacht "Wow", terwijl u helemaal niet voldoende ervaring had voor die functie? Wat maakt het verschil tussen een wervende tekst en een tekst die afschrikt?

Stel dat een vacaturetekst zo begint:
"U bent verantwoordelijk voor de hoeveelheid fouten in producten en neemt preventieve maatregelen door middel van vendorrating"

Of zo:
"Wilt u verantwoordelijk zijn voor zeer interessante...."

Op welke gaat u solliciteren? Juist, op de laatste. Terwijl daar eigenlijk nog helemaal niets staat. Wat maakt vacatureteksten goed en wat niet? De volgende twee punten vind ik bij het opstellen van wervende teksten. Heeft u nieuwe ideeën of een vraag? Reageer dan gerust.
- Verplaats u in de kandidaat. Wat wil hij/zij? Wat drijft hem/haar? Moet het iemand zijn die het leuk vindt om complexe problemen op te lossen? Stel hem dan die vraag en merk op dat het in die functie te vinden is;
- Stel vragen in de vacature die de geschikte kandidaat met ja zal beantwoorden. De knop "solliciteer" zal snel gevonden zijn;

Een wervende tekst of wervende teksten laten opstellen door ons? Vraag hieronder een prijsindicatie aan voor wervende vacatureteksten.

Hoofdpagina voor werving en selectie: werving en selectie techniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: vul het juiste getal in *