Technet personeel

Sneller leren met flashcards

Geplaatst op

Wanneer je een tentamen moet leren, dan is het wel zo fijn dat dit op een zo effectief mogelijk manier kan. Deze methode willen we je graag aanreiken: door flashcards te maken. 

Flashcards maken is een gemakkelijk proces waar je veel voordeel van kan hebben. Hoe dit precies zit nemen we natuurlijk in deze blog met je door. Lees snel verder en doe je voordeel met de handige informatie die we je geven. 

Wat zijn flashards? 

In feite zijn flashcards A6 en A7 kaartjes waar je informatie op kunt schrijven. Het is dus vrij basic en analoog. Simpelweg door op te schrijven wat je moet onthouden, maakt dat je sneller en beter onthoudt. Dat is natuurlijk erg fijn, want dan kun je beter presteren op je tentamen. Je wilt dat de tijd die je besteedt aan je studie ook goed besteed is. En met flashcards gaat het niveau van effectiviteit aanzienlijk omhoog. Veel mensen vinden het belangrijk dat ze naast het halen van een studie, dit ook met hoge cijfers doen. Met flashcards kan het een stuk sneller en beter, dat studeren. 

Dictaat in een schrift 

Je kunt ook gewoon de teksten in een schrift zetten. Maar het is zeker niet voldoende. Je moet de noties een aantal keren herhalen. De highlights van de collegedictaten kun je zetten op de hierboven genoemde flashcards en deze kun je dan gebruiken om deze informatie extra in je op te nemen. Wanneer je de verschillende bronnen gebruikt (dictaten voor context en uitleg en flashcards) zul je zien dat je op een behoorlijk effectieve manier kunt studeren. Dat maakt dat je in de tijd die je hebt voor je studie, het maximale eruit kunt halen, op een goede manier. 

Flashcards zijn een geweldige manier om snel resultaten te boeken en deze ook langer manifest te houden. Wanneer je vroeg met deze manier van studeren begint, zal het echt een tweede natuur worden voor je. Veel plezier met de flashcards. 

Gerelateerde berichten

Cryptovaluta voor dummies

Ben je nieuwsgierig naar de opwindende wereld van cryptovaluta, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we nemen je mee op een reis door de...

Lees meer

Tips voor het plaatsen van je nieuwe openhaard

Heb je altijd al een openhaard willen aanschaffen om je huis te voorzien van extra warmte en de aankleding van je interieur wat gezelliger op te...

Lees meer

Over ons

Neem onze blogs door. Je gaat er veel aan hebben als het gaat over het inzicht verwerven in de technische wereld.

Contactgegevens

Via info @ technetpersoneel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden