Technet personeel

Hoe kun je personeel op tijd betalen?

Geplaatst op

Als je een onderneming hebt wil je natuurlijk je personeel op tijd kunnen betalen. Goed personeel vinden is moeilijk, maar wanneer je deze hebt gevonden wil je ze ook behouden. Personeel vindt het niet fijn om te laat betaald te worden, hierdoor kunnen ze zelfs boos worden. Toch is het voor sommige bedrijven moeilijk om personeel op tijd te kunnen betalen. Veel bedrijven hebben namelijk veel debiteuren waarvan ze nog geld krijgen. Soms kan dit  maanden duren en dit betekent dan vaak dat het bedrijf minder liquide middelen heeft. Hoe zorg je er nu voor dat je het geld wel krijgt van je debiteuren? Eenvoudig, want je kunt door een deurwaarder in te schakelen druk zetten op je debiteuren. In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen, zodat je er meer over te weten komt.

Wat is een deurwaarder precies?

Een deurwaarder is iemand die je kan helpen om een dagvaarding uit te voeren. De officiële benaming is natuurlijk een gerechtsdeurwaarder, zo is het een door de kroon benoemde ambtenaar. Deurwaarders krijgen hierdoor toegang tot belangrijke overheidsregisters, zoals administratie van de gemeente en het UWV. Een incassobureau doet hetzelfde alleen zijn de rechten van een incassobureau hetzelfde als die van jou. Een deurwaarder heeft meer rechten en is bevoegd om verdere stappen te nemen richten de schuldenaar. Zo kunnen ze beslag leggen op belangrijke voorwerpen van waarde, maar ook iets ontruimen. Als de schuldenaar niets wilt betalen, kan de deurwaarder de schuldenaar ook voor de rechter dagen.

Wanneer schakel je een deurwaarder in?

Een openstaande factuur van een debiteur is nog niet gelijk een reden om een debiteur in te schakelen. Je bent namelijk wettelijk verplicht om een debiteur 2 weken te geven voor het betalen van de factuur. Ook is het wettelijk verplicht om vooraf aan te geven wat de consequenties zijn als de factuur niet betaald wordt. Als particulier ben je ten eerste verplicht om eerst een aanmaning te sturen naar de debiteur. Je kunt deze stap eventueel uitbesteden aan een incassobureau, zo werken de meeste deurwaarders ook samen met incassobureaus.

Gerelateerde berichten

Cryptovaluta voor dummies

Ben je nieuwsgierig naar de opwindende wereld van cryptovaluta, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we nemen je mee op een reis door de...

Lees meer

Tips voor het plaatsen van je nieuwe openhaard

Heb je altijd al een openhaard willen aanschaffen om je huis te voorzien van extra warmte en de aankleding van je interieur wat gezelliger op te...

Lees meer

Over ons

Neem onze blogs door. Je gaat er veel aan hebben als het gaat over het inzicht verwerven in de technische wereld.

Contactgegevens

Via info @ technetpersoneel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden