HBO werving en selectie

Tips voor bedrijven

HBO werving en selectie verschilt van werving en selectie voor bijvoorbeeld WO studenten. Hieronder eerst een strategie voor het werven van WO personeel. Daarna geef ik de verschillen aan met het HBO en waarom HBO werving en selectie anders zou moeten zijn dan WO werving en selectie.

Universiteiten zijn (in tegenstelling tot HBO instellingen) sterk gericht op onderzoek. Om studenten van universiteiten te werven zal uw bedrijf de samenwerking moeten aangaan met de universiteit. Omdat universiteiten sterk zijn gericht op onderzoek kun je als bedrijf daarin samenwerken door te participeren in de onderzoeken van universiteiten. De vraag is natuurlijk hoe. Een hele effectieve strategie is om een medewerker van uw bedrijf in deeltijd te laten lesgeven en onderzoeken op een universiteit. Een hoogleraar op een universiteit die ook bij uw bedrijf werkt. Ik heb daar zelf goede voorbeelden van gezien. Voor het onderzoek dat uw medewerker bij de universiteit zal doen zullen andere studenten nodig zijn. Die zullen gaan afstuderen voor de hoogleraar (uw medewerker). Wat denkt u dat er gebeurd na het afstuderen? Juist. De eerste mogelijkheid die de student zal bedenken is uw bedrijf. Als de student uw bedrijf aantrekkelijk zal het niet lang meer duren of hij/zij werkt met plezier bij uw bedrijf.

Bovenstaande is nu precies het verschil met HBO instellingen. HBO instellingen/hogescholen zijn namelijk niet gericht op onderzoek. Hogescholen willen gewoon studenten laten afstuderen. En dat zoveel mogelijk binnen bedrijven. Deze bedrijven zijn ingeschreven bij de hogeschool en geven stage- en afstudeeropdrachten die de studenten kunnen uitvoeren. De studenten kijken tussen de mogelijkheden en zoeken daar een interessante opdracht uit. Om uw bedrijf aantrekkelijk te maken voor HBO studenten moet u dus mooie stage- en afstudeeropdrachten laten zien aan de hogeschool. Gewoon interessante opdrachten aanbieden. HBO studenten vragen ook vaak aan de stage- of afstudeercoördinator of hij/zij nog goede ideeën heeft. Regelmatig contact met de stage/afstudeercoördinator om interessante opdrachten uit te wisselen is dus de beste strategie voor HBO werving en selectie.

Hoofdpagina voor HBO werving en selectie: werving en selectie technisch personeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam: vul het juiste getal in *