Technet personeel

Fysieke klachten bij werknemers voorkomen

Geplaatst op

Als werkgever moet je erop toezien dat werknemers op een verantwoorde manier werken. Belangrijk is dus ook om altijd rekening te houden met de gezondheid van je werknemers. Binnen bepaalde branches wordt daar al veel aandacht aan besteed. Toch gaat er bij veel bedrijven ook nog ontzettend veel fout. Dit kan uiteindelijk zelfs tot fysieke klachten leiden. Dat wil je als werkgever natuurlijk niet op je geweten hebben en je kan ook financieel aansprakelijk gesteld worden. Hier noemen we een aantal handige tips om fysieke klachten bij werknemers te voorkomen.

Fysieke klachten voorkomen op de werkplaats

Als er fysiek zwaar werk verricht wordt, dan is de kans op fysieke klachten ook groter. Belangrijk is bijvoorbeeld dat personeel op de juiste manier tilt. Wanneer materiaal te zwaar is, is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van hulpmiddelen, zoals Handtakels. Met behulp van handtakels kunnen zelfs de zwaarste materialen moeiteloos opgetild worden. Ze zorgen ervoor dat men vrijwel geen fysieke inspanning meer hoeft te leveren. Handtakels kunnen dus helpen om fysieke klachten te voorkomen. Natuurlijk zijn ze slechts een voorbeeld en zijn er nog veel meer hulpmiddelen om fysieke inspanningen te verminderen.

Fysieke klachten voorkomen op kantoor

Niet altijd hoeft men fysiek zwaar werk te verrichten om fysieke klachten op te lopen. Ergonomisch werken krijgt vandaag de dag steeds meer aandacht. Logisch, want als men op kantoor een verkeerde houding aanneemt kan dit ook tot vervelende klachten leiden. Vooral rugklachten komen vaak voor, maar denk ook aan klachten aan de pols. Investeren in een ergonomisch kantoor is een heel goed idee. Denk aan ergonomische stoelen, een zit-sta bureau en ergonomische muizen en toetsenborden.

Mensen zijn eigenlijk niet gemaakt om de hele dag achter een computer te zitten. Vandaar dat het ook zo belangrijk is dat men op de juiste manier werkt. Met behulp van ergonomische werkplekken is de kans op fysieke klachten al veel kleiner.

Denk goed na over je eigen bedrijf

Hierboven heb je voorbeelden kunnen lezen van hoe je fysieke klachten onder werknemers kunt voorkomen. Belangrijk is echter ook om over je eigen bedrijf na te denken. Ieder bedrijf is anders en daarom is het belangrijk om na te gaan hoe jij je eigen bedrijf veiliger kunt maken.

Gerelateerde berichten

Cryptovaluta voor dummies

Ben je nieuwsgierig naar de opwindende wereld van cryptovaluta, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we nemen je mee op een reis door de...

Lees meer

Tips voor het plaatsen van je nieuwe openhaard

Heb je altijd al een openhaard willen aanschaffen om je huis te voorzien van extra warmte en de aankleding van je interieur wat gezelliger op te...

Lees meer

Over ons

Neem onze blogs door. Je gaat er veel aan hebben als het gaat over het inzicht verwerven in de technische wereld.

Contactgegevens

Via info @ technetpersoneel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden