Technet personeel

Enterprise Resource Planning voor IT-bedrijven

Geplaatst op

De markt voor informatie- en communicatietechnologie wordt alsmaar groter. In dit tijdperk van digitale transformatie is het dus belangrijk dat men goed zicht heeft op de processen in en rondom het bedrijf. En laat dat nu net de kracht van het ERP-systeem zijn.

Onderscheid in de branche

Voordat we verder kijken naar de relevantie van ERP, is het belangrijk om te kijken naar het brede scala aan IT-bedrijven. De sector valt namelijk eigenlijk in drieën te verdelen:

  • IT-dienstverleners: dit zijn bedrijven die bij andere bedrijven verantwoordelijk zijn voor alles dat met IT te maken heeft, maar niet rechtstreeks in dienst zijn bij die organisatie.
  • IT-handelaren: dit kunnen bijvoorbeeld leveranciers van ERP-software zijn. Zij zijn verantwoordelijk voor de implementatie van een softwaresysteem bij de klant en moeten er daarna voor zorgen dat alles naar behoren blijft werken.
  • Productie IT-bedrijven: er is geen sector zo afhankelijk van IT, als de productie. Zij vertrouwen op softwareoplossingen ter ondersteuning van hun productieprocessen, en logischerwijs is hier dus een grote markt voor.

Het is dus belangrijk om te onthouden dat ieder type IT-bedrijf behoefte kan hebben aan een ander ERP-systeem. Geen softwaresysteem is namelijk hetzelfde, dus het is aan te raden om op zoek te gaan naar een leverancier die goed weet wat u doet, zodat zij de software hier dienovereenkomstig op in kunnen richten. In andere woorden is het van cruciaal belang om op zoek te gaan naar een leverancier van branchespecifieke software. Zij weten namelijk als geen ander waarmee u op dagelijkse basis te maken krijgt.

Wat is ERP?

Enterprise Resource Planning (ERP) is een proces dat verantwoordelijk is voor de automatisering en verbinding van bedrijfsbrede processen. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat alle gegevens in en rondom de organisatie worden samengebracht binnen een centrale database, waardoor gebruikers te allen tijde toegang hebben tot de meest recente en relevante gegevens.

Op de lange termijn stelt dit organisaties in staat om beter grip te krijgen op de eigen processen en zijn ze bijvoorbeeld beter in staat om te identificeren waar nog ruimte voor verbetering is. In andere woorden, het zorgt ervoor dat men het meeste uit de eigen processen kan halen, zodat de op de langere termijn winstgevender kunnen gaan opereren.

De relevantie voor IT-bedrijven

Als het aankomt op de zoektocht naar een nieuw softwaresysteem, hebben IT-bedrijven eigenlijk al een voorsprong ten opzichte van de meeste andere bedrijven. Ze zijn namelijk bijzonder vaardig op het gebied van software, wat uiteindelijk ook zal helpen in de keuze voor het juiste ERP-systeem.

Zo kunnen ze bijvoorbeeld overwegen om te kiezen voor een low- of no-code ERP-systeem, waardoor ze zelf in staat zijn om wijzigingen aan te brengen in de software. Hierdoor zullen ze nog beter in staat zijn om het meeste uit het systeem te halen.

Hoe dan ook kunnen ook IT-bedrijven profiteren van een systeem dat gegevens en processen centraliseert. De kennis die men van software heeft, kan worden toegepast om op zoek te gaan naar een systeem dat perfect op hun individuele behoeften aansluit.

Lees verder: “Wat zijn de voordelen van ERP voor IT organisaties?

Gerelateerde berichten

Over ons

Neem onze blogs door. Je gaat er veel aan hebben als het gaat over het inzicht verwerven in de technische wereld.

Contactgegevens

Via info @ technetpersoneel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden