Technet personeel

Een horecabedrijf openen

Geplaatst op

Het starten van een nieuw horecabedrijf is een behoorlijke uitdaging. Als je echt ambitie hebt voor het vak zal het dan ook veel gemakkelijker verlopen! Horeca vergt namelijk veel kennis, stressbestendigheid en een hoop geduld. Verder is het belangrijk dat je zelfverzekerd in het leven staat en je sociale vaardigheden op hoog niveau zijn. Ben jij die persoon? Dan is deze uitdaging zeker geschikt voor jou! Maar wat komt er allemaal bij kijken en wat moet er geregeld zijn voor de opening? Je vindt het antwoord hier.

Wat wil je verkopen

Allereerst moet je natuurlijk nagaan wat je wilt gaan verkopen. Wordt het een ontbijt gelegenheid, een lunchroom of wordt het een restaurant waar je kunt dineren. Dan is het nog verstandig om er een thema aan te hangen. Is het eten of drinken dat je verkoopt uit een bepaald land of streek, of ga je wat meer naar het algemeen? Of wil je een café openen waar je cocktails en allerlei dranken gaat verkopen.

Doelgroep

Als je eenmaal weet wat je gaat verkopen, kun je een doelgroep voor jezelf vaststellen. Wordt het een discotheek wat meer richting de doelgroep jongeren gaat. Of wordt het een kroeg waar de doelgroep 18+ is. Of ga je voor een restaurant dat voor alle doelgroepen toegankelijk is en vooral gericht is op gezinnen?

Branding

Nu je de doelgroep weet is het belangrijk om hierop in te spelen. Bedenk een goede toepasselijke naam en laat hier een duidelijk logo bij ontwerpen. Als je je naam en logo hebt kun je menukaarten, borden, flyers en bierviltjes bedrukken. Laat je bedrijf opvallen!

Locatie 

Tuurlijk is de locatie ook alleszeggend! Is het op een locatie in een bruisende stad, of ligt de locatie in het dorp? Wil je in een druk gebied met veel toeristen of zie je dit juist totaal niet zitten. En het is aan de hand van wat je wilt gaan doen belangrijk om vooral naar de grootte van de locatie te kijken. Kun je je werkzaamheden daar wel uitvoeren?

Vergunning en regelgeving

Dan is het nog belangrijk om vergunningen na te gaan. Zorg dat je op de hoogte bent van de vereiste vergunningen en regelgeving die bij jou bedrijf van toepassing is. 

Personeel en financiën

En dan is er uiteraard ook nog personeel nodig. Zorg dat je in het begin veel sollicitatiemogelijkheden uitgooit om een grote groep mensen te bereiken. Dit geeft je de vrijheid om wat kritischer naar de sollicitant te kijken om zo een goede start van je bedrijf te maken. Iemand met jaren ervaring is bijvoorbeeld zeer aan te raden.

 

Gerelateerde berichten

Auto onderdelen shoppen on a budget

Het onderhouden van je auto is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat deze soepel blijft rijden en veilig op de weg blijft. Echter, het kopen...

Lees meer

De kogelkraan: wat heb je eraan?

Er zijn vele situaties waarbij gebruikgemaakt wordt van kogelkranen. Je ziet ze vooral in de industriële sector. Ze spelen een belangrijke rol in de...

Lees meer

Over ons

Neem onze blogs door. Je gaat er veel aan hebben als het gaat over het inzicht verwerven in de technische wereld.

Contactgegevens

Via info @ technetpersoneel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden