Technet personeel

Derdenverklaring & NOW

Geplaatst op

Door toedoen van de coronacrisis is het voor werkgevers mogelijk gemaakt om een bedrag aan te vragen waarmee ze hun personeel zoveel mogelijk konden aanhouden. Er was voor veel ondernemers sprake van omzetverlies, dit vanwege de lockdowns. De regeling NOW werd ingesteld (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Het is belangrijk dat je als ondernemer snel enkele stappen zet om aan de eisen te voldoen die komen met het gebruikmaken van deze regeling. We praten je even bij. 

Waarom een derdenverklaring voor NOW?

Een derdenverklaring now is erg belangrijk om aan te kunnen tonen dat er daadwerkelijk een omzetverlies was in de coronoaperiode. Sec genomen is een derdenverklaring een verklaring van een externe deskundige. Denk daarbij aan een financieel dienstverlener, brancheorganisatie of administratiekantoor. Een van deze derden bevestigt dat er daadwerkelijk in je bedrijf sprake was van een omzetverlies. Op nuregelen.nl lees je er meer over, ze kunnen je gemakkelijk helpen. 

De NOW-regeling zorgt ervoor dat werkgevers die omzetverlies leden / lijden, een financiële tegemoetkoming krijgen aangaande de loonkosten. Op deze manier kan personeel behouden worden en hun loon krijgen. 

Wat kan er op dit moment aangevraagd worden?                     

Het is mogelijk om definitieve berekening voor periode 2, 3, 4 en 5 van de regeling NOW aan te vragen. Het voorschot voor periode 8 kan vanaf 14 februari t/m 13 april aangevraagd worden.

Belangrijk: wanneer je gebruik maakt van de regeling en een voorschot heb gehad, dan is het uiteindelijk noodzakelijk dat er een definitieve berekening komt van je omzetverlies. Dan wordt er dus gekeken hoe het voorschot zich verhoudt tot de definitieve berekening. Dit is een officiële aangelegenheid en dus is er een verklaring van een derde nodig. Wanneer je geen derdenverklaring kunt overleggen voor de definitieve berekening, moet je het voorschot terugbetalen. Zeker belangrijk om de regels hierover goed door te nemen bij het UWV en vooral aan alle verplichtingen te voldoen. 

Neem ook alle andere blogs op onze site door, want daarin vind je zeker de nodige informatie waar je wat mee kan. Veel van onze teksten richten zich op tech. Maar er zijn nog veel meer teksten op onze site te lezen die bredere onderwerpen behandelen. Laat je informeren!

Gerelateerde berichten

Cryptovaluta voor dummies

Ben je nieuwsgierig naar de opwindende wereld van cryptovaluta, maar weet je niet waar te beginnen? Geen zorgen, we nemen je mee op een reis door de...

Lees meer

Tips voor het plaatsen van je nieuwe openhaard

Heb je altijd al een openhaard willen aanschaffen om je huis te voorzien van extra warmte en de aankleding van je interieur wat gezelliger op te...

Lees meer

Over ons

Neem onze blogs door. Je gaat er veel aan hebben als het gaat over het inzicht verwerven in de technische wereld.

Contactgegevens

Via info @ technetpersoneel.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden